شخصیت امام حسن و امام حسین و علی اکبر
حجت الاسلام دکتر رفیعی
) قسمت دوم )
شخصیت حضرت علی اکبر
تاریخ ، ابعاد زندگی خیلی از بزرگواران را منعکس نکرده است . در تاریخ بیشتر از چند صفحه درباره حضرت علی اکبر ننوشته اند . خود ائمه که درجامعه بودند و زندگی می کردند ، باز هم تاریخ مثلا درباره ی شهادت حضرت فاطمه (س) چند نقل دارد . یا درباره ی تولد بعضی از ائمه چند نقل دارد . آنچه ما درمورد حضرت علی اکبر می دانیم ، چیزی است که در زیارتنامه ایشان آمده و بعضی قضایا که در کربلا ومسیر عاشورا نقل شده است . درباره تولد و زندگی با پدرش کمتر مطلب داریم و درباره جزئیات چیز نداریم . خدا در قرآن از ادریس پیامبر می خواهد تعریف کند . این شخص پیامبر بوده و صدیق بوده است و این صدیق همه چیز را توضیح داده است .
چیزی که در تاریخ از ایشان نقل کرده اند این بوده که خَلق ، خُلق و منطق او شبیه پیامبر بوده است . وقتی ایشان به میدا ن می رفتند بعد از اینکه امام پشت سرش قرآن می خواند و بعد می گوید :
خدایا خودت شاهد باش که ما هروقت دلمان برای پیامبر تنگ میشد ، به ایشان نگاه میکردیم .
حالا ممکن است بگوییم خَلق یعنی چهره خیلی مهم نیست نوه به پدربزرگ می رود . اما خُلق حرف کمی نیست . چون خدا به پیامبر می گوید : خُلق تو عظیم است . منطق و گفتار خیلی مهم است . در رجزهایش می خواند :
من فرزند حسین هستم و برای دفاع از دین آمده ام ، من آمده ام خاندان پدرم را حمایت کنم ، من آمده ام تا حق برپا بشود .
وقتی امام با او درباره شهادت صحبت می کند ، او می گوید :
پدرجان مگر ما برحق نیستیم ؟ پس ما ترسی از مرگ نداریم .
ایشان همسر و فرزند هم داشته اند و با این راحتی ، اولین شهید بنی هاشم می شوند . آن عبد و پاکدامنی و شجاعت ایشان باید برای جوانان الگو باشد . البته صفات اخلاقی مرز ندارد و برای پیران هم می تواند الگو باشد .
منبع : http://ch3.iribtv.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=332&Itemid=460 |