بسم اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِکَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاَّ إِبْلِيسَ أَبى وَ اسْتَکْبَرَ وَ کانَ مِنَ الْکافِرِينَ *
به نام خداوندبخشنده بخشايشگر
و (ياد کن) هنگامي را که به فرشتگان گفتيم: «براي آدم سجده و خضوع کنيد.» همگي سجده کردند؛ جز ابليس که سرباز زد، و تکبر ورزيد، (و به خاطر نافرماني و تکبرش) از کافران شد. *
In the Name of Allah, the Beneficent, the Merciful
And when We said to the angels: Make obeisance to Adam they did obeisance, but Iblis (did it not). He refused and he was proud, and he was one of the unbelievers
« قرآن مجید - سوره بقره آیه 34 »
***
چون بسی ابلیس آدم روی هست
پس به هر دستی نشاید داد دست
چگونگی امنیت در شبکه های اجتماعی برای کودکانمان
در رابطه با آن والدینی که اطلاعات کامپیوتری و اینترنتی فرزندانشان نسبت به آنها بیشتر است، باید بدانند کودکان به اندازۀ کافی بزرگ نیستند تا همۀ رفتار و موارد گوناگونی که در اینترنت وجود دارد را درک کنند و حتی در مواردی در اینترنت مورد تهدید قرار می گیرند، پس والدین می بایست روی کامپیوتر فرزندانشان در منزل نظارتی دقیق داشته باشند.
ما رعایت نکات زیر را به والدینی که می خواهند فرزندانشان هنگام ورود به اینترنت امنیت داشته باشند توصیه می کنیم.
• تفاوت بین اشتراک گذاری اطلاعات و فاش کردن اطلاعات را به کودکان بیاموزیم.
مثلاً وقتی در اینترنت صحبت از به اشتراک گذاری عکس، عقاید، تجربه ها و .... است به کودکان بیاموزیم هرگز اطلاعات شخصی، شماره تماس، آدرس، شماره حساب بانکی، پس ورد و .... را به اشتراک نگذارند. همچنین با آنها در مورد اینکه اگر عکس یا اطلاعاتی را در اینترنت به اشتراک گذارند، اگر چه می توان بعدها آن را حذف کرد اما امکان خطر حتی در همان زمان کوتاه وجود دارد، و نمی توان اثرات آن را به کلی از بین برد، صحبت کنید.
• به کودکانمان آموزش دهیم هرگز با غریبه ها در محیط مجازی صحبت نکنند حتی اگر در حین صحبت کردن بتوانند آنها را ببینند .
گفتگو با فرد غریبۀ آنلاین، خطرناک و مضر است ، رابطه ای ممکن است بین آنها به وجود آید و آن فرد غریبه این رابطه را تا زمانی که فرزند شما به او اعتماد پیدا کند، ادامه ، و این موضوع می تواند موجب سوء استفاده از او گردد.
• به فرزندانمان آموزش دهیم تا دسترسی به اطلاعات پروفایل خود را برای همه جز افراد نزدیک مورد اعتماد و امن خود، محدود کنند.
تنظیمات مستمرانه، حریم خصوصی سایت ، به کاربران این اجازه را می دهد تا انتخاب کنند اطلاعاتشان را با چه کسانی در میان گذارند.
• همیشه ارتباط دوستانۀ خود با فرزندانتان را حفظ کنید تا آنها بدانند شما همیشه آمادۀ صحبت با آنها در رابطه با هر مشکل یا مسأله ای که برای آنها در فضای مجازی رخ می دهد، هستید.
• هنگام استفادۀ آنها از اینترنت، با آنها همراه شوید و برای خود در سایت هایی که فرزندتان در آن عضویت دارد، صفحه ای بسازید و عضو شوید.
این کار به شما کمک می کند تا بتوانید بهتر با نحوه فعالیت و ارتباطات آن آشنا شوید و همچنین بتوانید تمام کارها و دوستان فرزندانتان را تحت نظر قرار دهید.
بیداری سایبری
منبع : وبلاگ گروه های سایبر |