بسم اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ *« قرآن مجید - سوره الزخرف آیه 36 »
به نام خداوندبخشنده بخشايشگر
و هر کس از ياد خدا رويگردان شود شيطان را به سراغ او مي فرستيم پس همواره قرين اوست. *
In the Name of Allah, the Beneficent, the Merciful
And whoever turns himself away from the remembrance of the Beneficent Allah, We appoint for him a Shaitan, so he becomes his associate
***
چون بسی ابلیس آدم روی هست
پس به هر دستی نشاید داد دست
مراقب فرزندانتان در فضای اینترنت باشید
مشکل عمده و اساسی اینست که بیشتر والدین از این واقعیت اطلاعی ندارند که چه اتفاقی برای کودکشان در فضای اینترنت میاُفتد.
آیا زمانی که آنلاین هستید امنیت دارید؟
هرچه قدر مردم بیشتر درگیر فعالیتهای مختلف آنلاین شوند، با تهدیدات شایع و غیرطبیعی بیشتری مواجه میشوند. زمانیکه ما با نسل جدید تهدیدها و خطرها مواجه شدیم، این موضوع روشن شد که محافظتهای ما در برابر تهدیدات ابتدایی کافی نیست!
یک سوم مردم جهان از اینترنت استفاده میکنند
پژوهشهای جدید نشان میدهد که در زمینه استفاده از اینترنت، سوئد مقام اول و آمریکا مقام دوم را در جهان دارند و یک سوم جمعیت جهان از اینترنت استفاده میکنند، اما این رقم در آفریقا به یک ششم جمعیت میرسد.
به گزارش گرداب به نقل از ایسنا، بنیاد جهانی وب، کاربرد اینترنت را در ۶۱ کشور جهان مورد بررسی قرار داده است. معیارهایی همچون زیرساختهای ارتباطی، کاربری، محتوای وب و آثار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اینترنت، مورد توجه قرار گرفتهاند.
گروه پژوهشی بنیاد جهانی وب با همکاری بخش اقتصادی آکسفورد دادههایی را از منابع مختلف به مدت پنج سال گردآوری و یک سال صرف نظرسنجیهای متعدد کرد.
براساس پژوهشهای انجام شده، سوئد در صدر جدول استفاده از اینترنت قرار دارد و مقام دوم را آمریکا احراز کرده است. ۹۰ درصد مردم سوئد و ۷۵ درصد آمریکاییها به استفاده از اینترنت عادت دارند. با این همه، در آمریکا نسبت به کشورهایی مانند کانادا، ایرلند، ژاپن و نروژ درصد خانوادههای کمتری صاحب کامپیوتر هستند. یمن، در خاورمیانه، پس از دو کشور آفریقایی زیمبابوه و بورکینافاسو در انتهای فهرست استفاده از اینترنت جای گرفته است.
طبق این گزارش یک سوم مردم جهان کاربران اینترنت را تشکیل میدهند. البته کاربری وب در همه جا یکسان نیست. برای مثال در کشورهای آفریقایی از هر ۶ نفر تنها ۱ نفر از اینترنت استفاده میکند.
سنگاپور سریعترین اینترنت جهان را در اختیار دارد و اقتصاد ایرلند از اینترنت بیشترین بهره را برده است. ۱۵ درصد تولید خالص داخلی این کشور را در سالهای بین ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ صادرات مبتنی بر ارتباطات و اینترنت تشکیل میدهد.
برنرز لی، مدیر بنیاد جهانی وب در یک بیانیه اعلام کرده است: وب یک گفت و گوی جهانی است. سرکوب رو به رشد آزادی بیان شاید بزرگترین چالش برای آینده دنیای وب باشد. هزینههای بالای ارتباط، میلیاردها انسان را از دستیابی به حقوقشان برای دانش و مشارکت فعال باز میدارد. هزینهها در این زمینه باید به شدت کاهش یابند. ریاست بنیاد جهانی وب را "تیم برنرزلی" به عهده دارد که از او به عنوان "مخترع وب" نام برده میشود.
اخبار مرتبط:
ایران رتبه نخست خاورمیانه در تعداد کاربران اینترنت
خودکشی به دلیل تهدیدهای سایبری
محققان بر این باورند که ارعاب سایبر میتواند یکی از عوامل خودکشی نوجوانانی باشد که از افسردگی رنج میبرند.
به گزارش گرداب، محققان آمریکایی دریافتند که ارعاب سایبر میتواند یکی از عوامل خودکشی نوجوانانی باشد که از افسردگی رنج میبرند.
"جان سی لوبلنک" استاد دانشگاه دالهوسی در هالیفکس اظهار داشت: ارعاب سایبر استفاده از اینترنت، تلفن و سایر ابزارهای فناوری برای صدمه به کسی یا سوء رفتار با دیگران است که اغلب آن را در رسانههای جمعی به خودکشی نوجوانان مرتبط میدانند.
لوبلنک و همکارانش با بررسی گزارشهای خودکشی نوجوانانی که خودکشی کردهاند به این نتیجه رسیدند که ارعاب سایبر یکی از علل خودکشی آنها بوده است. 79درصد نوجوانانی که خودکشی کردهاند در مدرسه و به صورت آنلاین دچار ارعاب شدند و 17درصد صرفا به صورت آنلاین مورد ارعاب قرار گرفتهاند. اختلال وضع روانی نیز در 32 درصد از نوجوانان گزارش داده شد و علائم افسردگی در 15درصد آنها مشاهده شده بود.
این در حالی است که لوبلنک طی بیانیهای اظهار داشت: ارعاب سایبر میتواند عامل برخی خودکشیها باشد اما همواره عوامل دیگری نیز آن را تشدید میکند. در میان این عوامل میتوان به بیماریهای روانی و ارعاب رو در رو نیز اشاره کرد. وی افزود: ارعاب سایبر معمولا بخشی از ارعاب عادی است.
منبع: آیتی ایران
اختلال استفاده از اینترنت در کودکان چیست؟
اگرچه بازی کردن کودکان یک مسئله آشکار است، اما در حال کلی استفاده از فناوری میتواند یک مشکل بالقوه باشد.
به گزارش گرداب، نتایج جدیدترین تحقیقات حاکی از آن است، کودکانی که به استفاده از وسایل الکترونیکی اعتیاد دارند، احتمالا از "اختلال استفاده از اینترنت" رنج می برند. روانشناسان میگویند اعتیاد به بازیهای ویدئویی و اینترنت، ویژگیهای دیگر اعتیادها را دارند مثلا اگر این گجتها از آنها گرفته شود دچار اختلالات عاطفی، عدم تمرکز و نشانههای ترک میشوند.
متخصصان روانشناسی استرالیا از اینکه این اعتیاد جدید در کتابهای روانشناسی سراسر جهان به طور رسمی گنجانده شده، استقبال کردهاند. تایید این اعتیاد در واکنش به موج فناوری ارتباطی است که کودکان را احاطه کرده است. "مایک کایروس"، استاد روانشناسی استرالیایی می گوید: «اگرچه بازی کردن کودکان یک مسئله آشکار است اما در حال کلی استفاده از فناوری میتواند یک مشکل بالقوه باشد.» از دیگر مشکلات تاثیرات ویرانگر این اعتیاد برای کودکان و خانوادهها می توان به کاهش تعاملات اجتماعی و حتی مشکل در غذا خوردن کودکان اشاره کرد که به نفع دنیای مجازی که کودکان در آن سکونت دارند، نادیده گرفته میشوند.
در این کتاب بینالمللی روانشناسی، خطرات ناشی از استفاده بیش از اندازه از این فناوریهای به ظاهر بیخطر گنجانده شده است و اختلال استفاده از اینترنت در کنار دیگر اختلالات روانی که نیازمند تحقیقات بیشتر هستند، قرار داده شده است. کایروس میگوید زمانی که تحقیقات بیشتری در مورد این اختلال صورت گیرد، میتواند به متخصصان سلامت امکان تشخیص کودکان مبتلا به رفتارهای اعتیادی ناشی از استفاده بیش از اندازه از فناوری را بدهد و آنها را به خوبی با استفاده از استراتژیهایی برای تغییر وسواس اتکای بیش از اندازه به اتصال به اینترنت درمان کنند. وی میگوید که کودکان مبتلا به اختلالات وسواس غیرقابل کنترل در استفاده بیش از اندازه فناوری ممکن است به خطر بیافتند.
منبع: مهر
منبع : سایت گرداب |