همه گناهان جز حق الناس قابل بخشش است
آیت الله ناصری استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان
شخصی که ظلم می کند بنابر نص قرآن ملعون است و خدا همه گناهان را می بخشد جز حق الناس که راه حلی جز رضایت صاحب حق در دنیا یا آخرت ندارد .
کلام حضرات معصومین (ع) مانند قرآن کریم نور است، حضرت امام سجاد(ع) می فرمایند : نه ظالم باشید نه مظلوم، این در حالی است که خداوند توان بازداشتن آن را دارد و این نشان می دهد که مسلمان نه باید ظلم کند و نه ظلم پذیر باشد.
ظلم دو معنا دارد، گروهی تعدی کردن به حقوق دیگران را ظلم می گویند چه بزرگ باشد، چه کوچک، چه با سخن چه با سکوت؛ همیشه ظلم با انجام کاری یا سخن گفتن نیست بلکه گاهی سکوت یا بی تفاوتی هم ظلم است، البته گروهی دیگر ضرر رساندن به دیگران و اذیت آنان را چه حاضر باشد چه غائب ظلم می دانند.
اگر منشأ ظلم، عداوت باشد ریشه اش قوه غضبیه است و اگر منشأ آن زیاده خواهی مالی باشد ریشه اش قوه شهویه است و به هرحال ظلم کردن برمبنای روش همه انسان ها در هرکجای دنیا صحیح نیست البته هرکس بنا به فهم خودش مراتب و مصادیق ظلم را بر می شمارد.
فرشته های شانه چپ و راست می بینند، اگر نیت کار خیر کنیم فرشته شانه راست یک حسنه می نویسد و اگر انجام دهی ده حسنه می نویسد اما فرشته شانه چپ اگر کار ناصالح انجام بدهیم تا 7 ساعت نمی نویسد بلکه توبه کنیم و علاوه بر آنها، فرشته ها هر روز و هر شب می بینند؛ در روایات هست که هر روز با روز قبل متفاوت است، هیچ روزی تکرار نمی شود و هر روز فرشته ای متفاوت از روز پیش دارد که اعمال نیک و بد ما را ثبت می کنند. هر کس مال مسلمانی را به ناحق بخورد و رضایت او را فراهم نکند در قیامت شعله های آتش سزای او خواهد بود.
منبع : http://rasanews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=134686
|